Maak Kanker Kansloos brengt €191.180,- op!

04 juli 2022 16:16

De Maak Kanker Kansloos evenementen zijn geweest! Als team van de Erasmus MC Foundation zijn wij trots dat we zoveel mensen hebben mogen ontvangen. Met elkaar hebben we er twee super dagen van gemaakt.  

Zaterdag 2 juli vond de tweede editie van de Run4Daniel plaats. Honderden mensen stonden aan de start in het Kralingse Bos. Enthousiast werd er gestart en met een lach en een traan werd de finish bereikt. Bijna iedereen loopt met een eigen verhaal en met iemand in gedachten.
Op het plein was het met de foodtrucks en de DJ ontzettend gezellig en konden we met z'n allen nagenieten na al die mooie prestaties die zijn neergezet. 

Zondag 3 juli sprongen er honderden zwemmers in de Wijnhaven bij de Swim4Daniel. Voor de start werd er al gedanst door het juichteam, want de regenbui kon de pret niet meer drukken. Speaker John en Party DJ Marco zorgde voor een gezellige sfeer. Het was super om te zien hoeveel mensen de deelnemers kwamen aanmoedigen en steunen bij hun zwemtocht. 

Tijdens het gehele weekend zijn er geweldige prestaties neergezet en verhalen gedeeld die ons ook hebben geraakt. Op zulke momenten wordt het alleen nog maar duidelijker waarvoor wij ons inzetten. En alleen samen maken wij het verschil.
Met elkaar is het fantastische bedrag van ruim €191.180,- opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Wij willen alle deelnemers, donateurs en vrijwilligers nogmaals ontzettend bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. Immers, alleen mét elkaar maken we kanker kansloos.

Geniet samen met ons van het weekend en kijk binnenkort terug met de aftermovie. De foto's van de evenementen kun je vinden op Facebook: Daniel den Hoed Fonds.


Doelbesteding
Samen kwamen we in beweging voor een betere behandeling van blaaskanker. Blaaskanker is een veel voorkomende vorm van kanker met in Nederland 7.000 nieuwe gevallen per jaar. We willen voor patiënten die op dit moment niet reageren op de bestaande therapie, nieuwe behandelingen ontwikkelen. Dat kan, dankzij de nieuwste technieken in het laboratorium, én dankzij actiestarters/deelnemers en (hun) donateurs.
Lees meer