Run en Swim 2024 volledig uitverkocht!

Wij zijn trots dat de Run4Daniel en Swim4Daniel 2024 zijn uitverkocht! Wil je volgend jaar ook bij één of beide evenementen zijn? Meld je dan hier aan en blijf als eerste op de hoogte voor de edities in 2025. 

Ren of loop tegen kanker in het Kralingse Bos

Loop of wandel vrijdag 7 juni 2024 mee tegen kanker tijdens de Run4Daniel. De Erasmus MC Foundation organiseert een wandel- en hardloopevenement in het Kralingse Bos in Rotterdam. Tijdens de sponsorloop Run4Daniel kun je wandelen of hardlopen en haal je geld op voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. 

Sportcomplex De Bosdreef wordt op vrijdag 7 juni omgetoverd tot een gezellig en sfeervol terrein. Terwijl de DJ zijn plaatjes draait, kan jij je alvast opwarmen voor jouw sportieve uitdaging.
Met de diverse foodtrucks op het terrein is er de mogelijkheid om voor- en achteraf te genieten van een hapje of drankje. Of trakteer jezelf op een lekker ijsje.

Vanaf het sportcomplex worden mooie wandelroutes uitgezet waarmee je een rondje Kralingse Plas kunt lopen. Je kunt 5 of 10 km wandelen. Met deze afstanden kan iedereen meedoen (getraind of ongetraind) en zijn kinderen tot en met 12 jaar gratis onder begeleiding van een betalende voogd of volwassene. Ook is er de mogelijkheid om 5 of 10 km hard te lopen.

Lees meer

Zwemmen tegen Kanker: Swim4Daniel

Buitenzwemmen was nog nooit zo leuk! Wil je zwemmen in open water in Rotterdam én belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar kanker mogelijk maken?
Zwem zondag 9 juni 2024 mee tegen kanker tijdens de Swim4Daniel, voorheen 010 City Swim. Duik in de Wijnhaven en zwem op een unieke locatie in Rotterdam. 

Tijdens de Swim4Daniel kun je verschillende afstanden zwemmen in open water. De 250 meter zwemtocht is de kortste afstand. Liever langer zwemmen in open water? Kies dan voor de zwemtocht van 500 meter, de zwemtocht van 1500 meter of de zwemtocht van 3000 meter (NIEUW).

Lees meer

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
“We gaan springen!” Zo begonnen deelnemers aan hun warming-up voor de run of wandeling op vrijdag 7 juni 2024 bij de Run4Daniel. Ook bezoekers lieten zich van hun swingende kant zien. De vierde editie was volledig uitverkocht! 1500 deelnemers trokken hun loopschoenen aan om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Met elkaar is het geweldige bedrag van € 276.626,- opgehaald. Voor velen had deze avond een persoonlijke betekenis, waarbij deelnemers liepen ter ere van dierbaren die getroffen zijn door kanker. Dit jaar stond de Run4Daniel in het teken van onderzoek naar endeldarmkanker, een ziekte die jaarlijks zo'n 3500 mensen in Nederland treft. Recent onderzoek heeft aangetoond dat circulerend tumor DNA (ctDNA) in het bloed kan voorspellen of endeldarmkanker terugkeert na de standaardbehandeling. Prof. Dr. Kees Verhoef (Erasmus MC) wil onderzoeken of extra chemotherapie de overlevingskansen verbetert bij patiënten met ctDNA in hun bloed, om zo terugkeer van de ziekte te voorkomen. Grote dank aan alle deelnemers, donateurs, partners, vrijwilligers en andere betrokkenen die hebben bijgedragen om dit onderzoek medemogelijk te maken. Bekijk binnenkort de aftermovie om na te genieten van de fantastische sfeer deze avond. Onderzoek maakt beter, samen maken we kanker kansloos! Nieuwe naam: Rotterdam Charity Run Groot nieuws voor alle lopers en supporters. De Run4Daniel krijgt een nieuwe naam: Rotterdam Charity Run. Terwijl de naam verandert, blijft onze misse onveranderd. Het jaarlijkse evenement blijft bestaan en we blijven ons met dezelfde passie inzetten voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Aftermovie en foto’s Nog even nagenieten van deze geweldige avond? Bekijk hieronder de aftermovie en bekijk de foto's op ons Flickr-account. Bekijk hier de foto's Blijf op de hoogte voor 2025 De editie in 2024 was volledig uitverkocht. Wil jij de Rotterdam Charity Run volgend jaar niet missen? Meld je dan hier aan en blijf als eerste op de hoogte voor de editie in 2025.

Run4Daniel en Swim4Daniel 2024 uitverkocht!

30-05-2024 | 16:08

Wij zijn trots! De Run4Daniel én de Swim4Daniel zijn uitverkocht! 

Op vrijdagavond 7 juni staan we met 1500 deelnemers aan de start in het Kralingse Bos, bij Sportcomplex De Bosdreef. Op zondag 9 juni duiken er zo'n 700 mensen het water in van de Wijnhaven voor onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Wil je volgend jaar zeker zijn van deelname? Meld je dan aan via deze link en blijf op de hoogte wanneer de inschrijvingen open gaan in 2025. 

Blijf op de hoogte voor 2025

Lees meer | Bekijk alle